Endnu engang velkommen til kennel Highfield Forest´s hjemmeside.

Juliane med A-kuldetMit navn er Anders Almskou-Dahlgaard og sammen med min familie har jeg Highfield Forest som mit kennelmærke. Grunden til valget af dette navn, er at ejendomme vi bor på hedder Højager og oversat til engelsk bliver det til Highfield og vi har plantet skov på det meste af ejendommen, så deraf Forest.

Jeg startede i denne hundeverden i 1996 med købet af vores første F.T.(Field Trial eller Formel 1.) labrador; Aspijana Cash, en dejlig sort han.
Samtidig blev jeg medlem af Retrievernes JagthundeKlub (RJK). Her begyndte jeg og Cash at gå til trænning og senere også til Apporteringsprøve, Test og markprøver.
Fra Cash var 1½ år blev han brugt til apportere på jagt og han har siden hente rigtigt mange stykker vildt, især på godsjagter(+ 2000 Fugle).

Fra 1999 har jeg været indvolveret i foreningsarbejdet i Retrievernes JagthundeKlub, og var i nogle år webmaster på klubbens hjemmeside. I 2002 var jeg første gang prøveleder på en Working Test, der blev afholdt på Giesegaard. Det var en spændende udfordring, som jeg har tænkt mig at fortsætte med, da det altid er spændende at samle en større gruppe mennesker med den samme interesse.

Fra venstre: Aya, Girl, Me, Goldfinger(bagved), Ebony, Cash. Juliane og Frederik i slæden.Dette har givet en masse gode oplevelser, så i 1999 indkøbte vi vores anden labrador. Denne gang en sort tæve; nemlig Aspijana Ebony. Ebony blev ligeledes trænet i RJK regi. Efter apporteringsprøve, deltog jeg også i Unghundemesterskabet 2000, hvor Ebony fik en 2. vinder placering.
Iøvrigt var der 6 kuldsøskende fra det kuld Ebony kommer, der deltog i unghundemesterskabet, hvoraf de 4 blev præmieret.      En helt uforglemmelig dag.

I 2002 fik vi for første gang hvalpe. Da hvalpene var rejst hjemmefra fik hvalpekøberne, fik de nogle gange gratis hvalpetræning. Denne træning, kombineret med trænerkursus i klubben (RJK) har gjort at jeg i dag er Træner i RJK.

Fra det første kuld hvalpe har vi beholdt en tæve. Highfield Aya, en utrolig behaglig hund at omgåes. Aya er nu klar til at blive ført i vinderklasse markprøver, da hun fik sin udmærkelse på åben klasse markprøve i efteråret 2004 på Kongsdal gods.

I 2003 fik Annette sin egen hund. Denne gang ikke en labrador men en F.T. Golden. Det er tæven Go Wild Return To Me. I foråret 2005 bestod "Me" apporteringsprøven og i 2006 fik hun 1. præmie i åben klasse test.
Me fik i sommeren 2005 hvalpe, hvorfra vi har beholdt Goldfinger(Han) og Jasmin 2008.

I 2005 trådte jeg i nogle år ind i RJK´s Trænings Udvalg (TU), hvor jeg har været med til at arrangere nogle spændende trænings arrangementer.

I 2009 købte vi Aspijana Lovely Lady(Love) og i 2014 fik hun hvalpe første gang. Af dem beholde jeg Lockey og Frederik fik sin egen hund (Batman).

2015, nu var det tiden til at Juliane skulle have sin egen hund. En golden tæve(Idun).

Frederik og Fighter

I 2018 har Idun fået hvalpe og af dem beholdte Annette en tæve: "Nitouche"

I 2019 har Key fået hvalpe første gang.

Fotograf: Jan Gregor.