Jagt, lystfiskeri og andre naturoplevelser.


Jagt

Danmarks Jægerforbund
Danmarks JægerForbund

Jagt har altid været en naturlig del af min tilværelse, eftersom at jeg og mine brødre fik lov til at kom med vores far på jagt, lige så snart vi var store nok til at kunne bjerge os selv i gennem en tur ud over markerne.

Det var derfor helt naturligt for mig at tage jagttegn lige så snart jeg var gammel nok, og lige siden har det at gå på jagt været en del af min personlighed. Jeg er ikke en af den type der sætter alt andet til side for at tilbringer hele jagtsæsonen i felten. Det har jeg for det første ikke råd til og for det andet kan jeg godt få nok når jeg har tilbragt en weekend udendørs i regnvejr.

Det er både jagt med hagl og riffel der har min interresse, så med tiden er det lykkes mig at få nogle trofæer på vægen. (Der er dog plads til flere)

I de senere tid er det at gå på jagt med hund blevet mere aktuelt for mig. For det første, er der nu lovkrav om at medbringe en apporterende hund ved jagt på ikke klovbærende vildt, og for det andet, er det nu muligt for mig at have en hund hvor jeg bor. Så jeg har nu i en del år haft en dejlig sort labrador han ved navn Cash, Aspijana Cash. Sidenhen er der kommet en sort labrador tæve til og hun hedder Aspijana Ebony. Disse hund går jeg nu og træner på, i håbet om at de bliver en gode jagthunde og bliver ved med at være det, hvilket nu også går meget godt. De er i øvrigt opdrættet af min arbejdskolega Asger Hansen i Flakkebjerg.
Jagthunde

Retrievernes JagthundeKlub
Retrievernes JagthundeKlub


Gennem mit køb af Cash og Ebony, er jeg kommet ind i en hundeverden, hvor jeg nu er medlem af RJK (Retrivernes Jagthunde Klub). Her er det muligt at gå til trænning og det er muligt at deltage i tests og markprøver. RJK er en forholdsvis ny forening hvor det er hundens jagtmæssige egenskaber der er i højsæde. Medlemmer her har der hunde stambogs-ført i Dansk Jagthunde Registrering(DJR).

Hvis der er nogen der læser dette og ønsker flere oplysninger om RJK, kan man gå til RJK´s hjemmeside og læse mere. Herfra er der link til DJR og klubben for F.T. Spaniels.

Fra årsskiftet 98/99 er jeg blevet Webmaster RJK´s hjemmeside.
Lystfiskeri og andre naturoplevelser.

Da jeg var noget yngre og boede hos mine forældre på Djursland, var jeg tit ude og fiske, men det bliver desværer ikke til så meget mere. Det er nok mest fordi jeg ikke kan tage mig samme til at få lavet mit fiskegrej i orden, men hvem ved, lige pludselig tager jeg nok ud og fisker med mine stænger igen. (Så skal man blot huske at der nu til dags skal betales fiskekort, før man tager ud og fisker.)

Dengang jeg fiskede meget var det især fiskeri fra molen ved Glatved strand der var virkeligt godt, men også kanalerne i Kolindsund var et yndet mål. Fiskeriet i Glatved er dog ikke hvad det har været, nu efter der tages flyveaske fra kraftværkerneind til deponering i de gamle kalkgravningsområde, og det skyldes at der spildes aske i vandet.

En anden hindring for at fiske fra Sjælland, er at der ikke rigtigt er nogle gode steder at grave sandorm, som er det eneste rigtige agen, hvis man vil fange fladfisk.

Nok om fiskeri.

Når jeg færtes i naturen kan jeg ikke lade vær med at ligge mærke til de ting der sker omkring mig og ser jeg noget jeg ikke kender, som f.eks. en ukendt fugl, vil jeg straks undersøge hvad det er. Denne umættelige nysgerrighed til hvad der sker i naturen har jeg altid haft, så jeg er ved at kende den rimeligt godt. Men ligemeget hvor meget man færtes ude, vil man altid kunne se nye og ukendte ting, og det er det der gør naturen så fasinerende.


Sidst Opdateret d. 10-maj-2004 af Anders P. Almskou-Dahlgaard